Add noise / shake on motion

Discussions about animating in SOFTIMAGE©
Post Reply
fabilabo
Posts: 69
Joined: 28 Jan 2010, 14:13

Add noise / shake on motion

Post by fabilabo » 01 Feb 2012, 12:03

Hi,

It is possible to add a noise, or a shake modifier on a fcurve / motion ? (like in LW)

Leo
Posts: 128
Joined: 04 Jun 2009, 17:06

Re: Add noise / shake on motion

Post by Leo » 01 Feb 2012, 13:30

ICE kinematics is suited for this task.
Attachments
TurbulizeTranslate.JPG
TurbulizeTranslate.JPG (57.38 KiB) Viewed 1444 times

fabilabo
Posts: 69
Joined: 28 Jan 2010, 14:13

Re: Add noise / shake on motion

Post by fabilabo » 01 Feb 2012, 14:18

hi !

Thank you very much, you are just awsome !
But the turbulence node dont let me tell the amplitude of variation. How to change the size, and but channel X, Y or Z ?

Leo
Posts: 128
Joined: 04 Jun 2009, 17:06

Re: Add noise / shake on motion

Post by Leo » 01 Feb 2012, 18:05

fabilabo wrote:hi !

Thank you very much, you are just awsome !
But the turbulence node dont let me tell the amplitude of variation. How to change the size, and but channel X, Y or Z ?
It's a vector, just an entity containing 3 simple numbers, each representing one of the axes. If you multiply the vector with a scalar (multiply by scalar node), you will change it's magnitude and thereby the strength of the turbulence-node's effect.
If you want control over the channels separately, I would just use a 3D Vector to Scalar-node, which's manipulated outputs you can then plug into a Scalar to 3D Vector-node, giving you once again a vector to plug into the translation port of the SRT to Matrix-node.

fabilabo
Posts: 69
Joined: 28 Jan 2010, 14:13

Re: Add noise / shake on motion

Post by fabilabo » 04 Feb 2012, 17:08

works very nice, now i have a compound that can add noise on channels ! thank you very much for help :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest