Interactive Array ?

Discussions regarding modelling with SOFTIMAGE©
Post Reply
User avatar
wireframex
Posts: 211
Joined: 08 Jun 2009, 23:02
Location: Near Paris

Interactive Array ?

Post by wireframex » 27 Dec 2017, 09:57

Hi,

I am looking for an interactive radial and rectangle array for SI.

I didn't find nothing about it. Maybe a script or plugin exist ?

All the best and happy new year to all the SI TEAM :)
Phil
"without mastery, power is nothing" - Softimage Addict User

User avatar
Draise
Posts: 759
Joined: 09 Oct 2012, 20:48
Skype: ondraise
Location: Colombia

Re: Interactive Array ?

Post by Draise » 27 Dec 2017, 19:19

Motion Tools addon has this feature, and it's animatable and has cool simulation/control for animation - using particles and ICE. It's pretty straight forward. The only issue is... instances with good UV's and materials.. that is a bit of a headache to convert instances to export to third party renderes.

Or you can try this ol little addon: Download

Happy new year back to you!

User avatar
wireframex
Posts: 211
Joined: 08 Jun 2009, 23:02
Location: Near Paris

Re: Interactive Array ?

Post by wireframex » 28 Dec 2017, 19:27

Thanks Draise

I know this addon but it is not interactive at all.
I read my message again and I saw it what not so clear than I thought ...
In fact I was talking about interactive "modeling" ;)
Phil
"without mastery, power is nothing" - Softimage Addict User

User avatar
rray
Moderator
Posts: 1516
Joined: 26 Sep 2009, 15:51
Location: Bonn, Germany
Contact:

Re: Interactive Array ?

Post by rray » 29 Dec 2017, 03:41

Hi,

can you give an example of what you would do with it?
Softimage Resources section (formerly known as rray.de/xsi) updated Oct 01 2017

User avatar
wireframex
Posts: 211
Joined: 08 Jun 2009, 23:02
Location: Near Paris

Re: Interactive Array ?

Post by wireframex » 29 Dec 2017, 10:41

rray wrote:
29 Dec 2017, 03:41
can you give an example of what you would do with it?
Here is some examples :





Phil
"without mastery, power is nothing" - Softimage Addict User

User avatar
rray
Moderator
Posts: 1516
Joined: 26 Sep 2009, 15:51
Location: Bonn, Germany
Contact:

Re: Interactive Array ?

Post by rray » 29 Dec 2017, 18:30

Nothing directly but it can be done with the ICE node "Create copies from polygon mesh".

Apply the node to an empty polygon mesh and set a source object. For a second or 3rd dimension, you can add more nodes of the same, but with the source object set to "self".

Parameters can be adjusted interactively then using the transform parameters in the node PPGs and transforms on the source object's points
Softimage Resources section (formerly known as rray.de/xsi) updated Oct 01 2017

User avatar
Draise
Posts: 759
Joined: 09 Oct 2012, 20:48
Skype: ondraise
Location: Colombia

Re: Interactive Array ?

Post by Draise » 29 Dec 2017, 20:32

Yeah, you can build that tool using ICE. The good thing with the Motion Tools is part of it is already built. Including two nulls that you can interact with in the viewport for the spiral/circle size. You could get dot products, distance to and from different nulls, etc; to drive those node trees - and it's all quite interactive - just a lot more flexibility and more setting up..

User avatar
wireframex
Posts: 211
Joined: 08 Jun 2009, 23:02
Location: Near Paris

Re: Interactive Array ?

Post by wireframex » 30 Dec 2017, 18:38

Ok thanks
ICE is not my friend but I will try it ...
"without mastery, power is nothing" - Softimage Addict User

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest