Vray Q&A Hold out matte

Discussions about rendering in SOFTIMAGE©
angelous4x
Posts: 133
Joined: 06 Nov 2011, 05:24
Location: new York

Vray Q&A Hold out matte

Post by angelous4x » 04 Feb 2014, 23:34

Hey guys,

On the current project we are using vray. so far not really like it.

any how have a question about hold outs. in MR and other renders, we could use a Black constant with its alpha at zero and it would create a hold out(black out) matte. that would affect the alpha. I tried it inside vray and i didn't seem to work. my other option is using multi matte channel, which works fine. But i would prefer in the rendered image. and not the channel.

and some one please show me how to get it create something so simple in vray.

thanks

caledonian_tartan
Posts: 253
Joined: 17 Feb 2010, 15:13

Re: Vray Q&A Hold out matte

Post by caledonian_tartan » 05 Feb 2014, 09:36

take a look at "VRayMtlWrapper" shader node. there are Matte properties which could get you there.
SI 2015 @ WIN7-64

angelous4x
Posts: 133
Joined: 06 Nov 2011, 05:24
Location: new York

Re: Vray Q&A Hold out matte

Post by angelous4x » 05 Feb 2014, 16:45

It was right there the whole time. just had to take the alpha contribution to -1 to work.

thanks caledonian_tartan :D