Create Grass

Plugins linking to this thread: (hide)

Create GrassAuthor: Nassos Yiannopoulos
Makes strands on a given surface that are curvy to look like grass blades. Zip contains a shader preset for the grass, copy it to your »DSPresets/Shaders/Material« folder

Related plugins: New Grass

local backup: Create Grass v1.1.rar

nassosy
Posts: 81
Joined: 02 Oct 2009, 23:50
Location: Greece

Re: Create Grass

Post by nassosy » 15 May 2010, 01:23

here is the 2011 scene
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Maximus
Posts: 1006
Joined: 09 Jun 2009, 15:45

Re: Create Grass

Post by Maximus » 15 May 2010, 01:54

i downloaded your scene and the problem is there too, you gotta activate final gather, thats what i did with your scene, set gamma 2.2 in exposure shader and f-stop at 8 to see better.
it seems it has some problem with FG?
i'm uploading my scene in a moment
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

nassosy
Posts: 81
Joined: 02 Oct 2009, 23:50
Location: Greece

Re: Create Grass

Post by nassosy » 15 May 2010, 13:50

The problem seems to be with the grass normals looking on the wrong side :
' WARNING : RCFG 0.6 warn 542002: angle between normal and geometry normal > 90 degrees

the only solution i found is setting the Mode to "Expert"
and the "Filter Size = 0"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Maximus
Posts: 1006
Joined: 09 Jun 2009, 15:45

Re: Create Grass

Post by Maximus » 15 May 2010, 15:38

oh thats fine, i use expert with 0 0 quite often for exteriors, so it should work :)

i'll check it in a bit

User avatar
Maximus
Posts: 1006
Joined: 09 Jun 2009, 15:45

Re: Create Grass

Post by Maximus » 13 Jun 2010, 21:33

viewtopic.php?f=25&t=752

used for the grass here,thanks again for this awesome compound, i had so much fun :D

nassosy
Posts: 81
Joined: 02 Oct 2009, 23:50
Location: Greece

Re: Create Grass

Post by nassosy » 17 Jun 2010, 12:58

Here is a sample for those having difficulties.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Ramon
Posts: 111
Joined: 19 Aug 2010, 22:47

Re: Create Grass

Post by Ramon » 22 Oct 2010, 10:54

SI 2011 AP 64 bit
when load compoud error
// WARNING : 3000-EDIT-AddICECompoundNode - Could not set value on [Randomize Around Value 0].Variance
// WARNING : 3000-EDIT-AddICECompoundNode - Could not set value on [Randomize Around Value 3].Variance
// WARNING : 3000-EDIT-AddICECompoundNode - Could not set value on [Randomize Around Value 14].Variance
// WARNING : 3000-EDIT-AddICECompoundNode - Could not set value on [Randomize Around Value 16].Variance
// WARNING : 3000-EDIT-AddICECompoundNode - Could not set value on [Randomize Around Value 17].Variance
not work bend and rand angle
ok reconnect node bend strands after self strand size and color and it work! strange

julius
Posts: 248
Joined: 12 Jun 2009, 10:56

Re: Create Grass

Post by julius » 27 Oct 2010, 15:32

did anyone try to create animated grass with this compound?

User avatar
joquer
Posts: 5
Joined: 20 Jul 2009, 20:05

Re: Create Grass

Post by joquer » 25 Jan 2011, 20:00

When I set the Attribute_Color to StrandColor it is not bend, but when it is set to Color, The blades are bended. I do not understant why tweaking the render_tree changes the shape of the blades?

I tried to reconnect the node bend strands before self strand size and color, as it was connected after, and I have bended blades again but no more color.
:(

I am using Softimage 9.5 64 bit (2011 Subscription Advantage...)

JoQ

User avatar
Loki
Posts: 12
Joined: 19 Jun 2009, 17:07

Re: Create Grass

Post by Loki » 22 Jun 2011, 13:38

Hallo

Anyone knows how can I use a texture to color the grass made with this compound?
(sorry for my english)

User avatar
Hirazi Blue
Administrator
Posts: 4973
Joined: 04 Jun 2009, 12:15

Re: Create Grass

Post by Hirazi Blue » 22 Jun 2011, 15:57

Do you mean texturing individual strands along their length? :-?
...

Ramon
Posts: 111
Joined: 19 Aug 2010, 22:47

Re: Create Grass

Post by Ramon » 05 Jul 2011, 13:07

NOT work in SI 2012 SP1
what wrong in strands compound? what change from 2011?

User avatar
rray
Moderator
Posts: 1684
Joined: 26 Sep 2009, 15:51
Location: Bonn, Germany

Re: Create Grass

Post by rray » 05 Jul 2011, 14:23

The new (V1.1) Randomize around Value compound has a Scalar node in place of V1.0's pass_through node, letting it not accept arrays or vectors as inputs anymore.

Go into the compound and switch all Randomize around Value compound versions back to 1.0, then it should work as usual.

Probably a bug introduced in 2011SAP, since the "Variance" parameter is also named "Value1" in the compound, which is unusal for factory compounds.
softimage resources section updated Feb 7 2019

mirkoj
Posts: 203
Joined: 09 Jun 2009, 18:26
Skype: mirko-jankovic

Re: Create Grass

Post by mirkoj » 22 Aug 2011, 08:55

Hey I'm having small problem with this :)
Sample scene works perfectly in SI2012. everything as it should be.
But when I try to create my own grid with grass, Create Grass compound is always red.
Am I mising something or?
Again, imported sample scene works fine.
Any ideas?

Ramon
Posts: 111
Joined: 19 Aug 2010, 22:47

Re: Create Grass

Post by Ramon » 22 Aug 2011, 09:01

You must change some nodes in compound! see post above!

mirkoj
Posts: 203
Joined: 09 Jun 2009, 18:26
Skype: mirko-jankovic

Re: Create Grass

Post by mirkoj » 22 Aug 2011, 10:12

ugh. mental note, read read read before post.
sorry got it!

unfortunately there is a huge amount of grass needed and ram goes over the roof!
my 8gb is not nearly enough and fur goes a bit under that so I will probably have to settle with fur :(
but thanks!