Cycles for Softimage

Plugins linking to this thread: (hide)

Sycles 1.5Author: Shekn @si-community
V 1.5 released Nov 2017 with GPU support, XSI standard hair rendering, denoising and more (see si-community thread) — This is the Softimage integration of Blender's Cycles renderer. It includes the renderer itself (Vers. 1.8.1 as of Blender 2.79), so no additional installation will be necessary.

This is a full renderer integration including support for: ICE instancesICE strands (rendered as hair)ICE attributes in per-point (e.g vertex colors) and per-object data contextsSubstance PBR supportMulti-layer EXR output supportRender Region suppopdfrtbump, normal maps, depth-of-field, SSS, hair shading, ...Cycles passes support (Combined, Depth, Mist, Normal, ...)Object ID passescustom light primitivesgeometry caching systemfull manualLots of Cycles specific custom render tree nodes

Limitations of version 1.4: Does not render volumetric data (such as smoke, fire etc.) and motion blur

For more information, full documentation and a list of the available Cycles nodes, see the download page linked below. V1.4 requires the Windows "Fall Creator's Update" and/or the Cuda Tookit installed for some hardware configurations.

local backup:Sycles_1.5.xsiaddon

News concerning 3D DCC business
User avatar
Draise
Posts: 751
Joined: 09 Oct 2012, 20:48
Skype: ondraise
Location: Colombia

Re: Cycles for Softimage

Post by Draise » 06 Oct 2017, 19:20

I am getting crashes when I have Log Render Time activated.

Shekn
Posts: 23
Joined: 30 Dec 2016, 20:18

Re: Cycles for Softimage

Post by Shekn » 06 Oct 2017, 21:11

Draise, Rray and Funky75, is it right, that the previous version (1.3.1) works correctly without crashes and other similar bags? I don't know why it happens and can't reproduce it in other machines. Crash with LogRenderTime enabled is very strange, because when this parameter disabled the actual render time is calculated whatever. The only difference that in this case the value is not logged to the Softimage console. About rray's bug: I will try to compile new version of Cycles and will build the addon with it. May be this will fix the bug.

User avatar
rray
Moderator
Posts: 1482
Joined: 26 Sep 2009, 15:51
Location: Bonn, Germany
Contact:

Re: Cycles for Softimage

Post by rray » 06 Oct 2017, 23:33

I only could find Sycles 1.2 - which works fine!

On my home pc (i7-980x with gtx980ti), Sycles 1.4 crashes when starting the render with default options (crash in cyclesRenderer.dll trying to access memory position 0x000000010) both GPU and CPU mode.

**edit1** found 1.3.1 (sort of - replaced the 1.4 cyclesRenderer.dll with the dll you posted earlier) - doesn't crash and doesn't show stripes either.

**edit2** after uninstalling and reinstalling 1.4 it doesn't crash any more but renders everything black
Last edited by rray on 06 Oct 2017, 23:45, edited 1 time in total.
Softimage Resources section (formerly known as rray.de/xsi) updated Oct 01 2017

User avatar
Draise
Posts: 751
Joined: 09 Oct 2012, 20:48
Skype: ondraise
Location: Colombia

Re: Cycles for Softimage

Post by Draise » 07 Oct 2017, 00:06

Yeah, scratch what I just said. I will try troubleshoot what I was doing and test out 1.3 too. To be honest I hadn't tried both and was just excited on the concept.

Update: Tried 1.3, it rendered all fine. Did basic setup. Now will switch to 1.4

Test scene: grid with Glossy, torus with Diffuse, one Sun Lamp, setting all on default (other than *.png file change and put Scene Renderer to Cycles)
Last edited by Draise on 07 Oct 2017, 00:31, edited 1 time in total.

User avatar
Draise
Posts: 751
Joined: 09 Oct 2012, 20:48
Skype: ondraise
Location: Colombia

Re: Cycles for Softimage

Post by Draise » 07 Oct 2017, 00:29

Setup: i7 2600K 3.4ghz, GTX 1060 Xtreme edition, 16 DDR3 ram, Softimage 2015 SP2

Variables = Changed Scene Renderer to Cycles. Changed scene file output to *.png

Ok, 1.4 renders on CPU, default everything else, test scene: grid with Glossy, torus with Diffuse, one Sun lamp. 32x32 tilesize per default = Black render.

GPU renders, changed tilesize 512x512 tiles (bigger for GPU, the better), other settings on default = Black render.

GPU renders with same settings + denoiser = Softimage crash

Shekn
Posts: 23
Joined: 30 Dec 2016, 20:18

Re: Cycles for Softimage

Post by Shekn » 07 Oct 2017, 08:47

Thank you for reports. I will try to understand why it happens.

User avatar
Bennyhase
Posts: 21
Joined: 05 Jul 2013, 17:41
Location: Munich
Contact:

Re: Cycles for Softimage

Post by Bennyhase » 09 Oct 2017, 19:46

So, tried this evening this awesome project. But i´ve also same problems like Draise except GPU, both modes CPU and GPU will work without crashes, but i´ve the same weird results. Had disconnected all other plugins or workgroups, but will not work. Any news ? WOuld be nice to experiment with Cycles...

User avatar
Draise
Posts: 751
Joined: 09 Oct 2012, 20:48
Skype: ondraise
Location: Colombia

Re: Cycles for Softimage

Post by Draise » 10 Oct 2017, 15:19

I would donate to paypal to help develop this if you need some... extra time to do it?

User avatar
Hirazi Blue
Administrator
Posts: 4916
Joined: 04 Jun 2009, 12:15

Re: Cycles for Softimage

Post by Hirazi Blue » 11 Oct 2017, 10:24

Where can I still download version 1.3?
...

User avatar
rray
Moderator
Posts: 1482
Joined: 26 Sep 2009, 15:51
Location: Bonn, Germany
Contact:

Re: Cycles for Softimage

Post by rray » 11 Oct 2017, 11:44

Softimage Resources section (formerly known as rray.de/xsi) updated Oct 01 2017

User avatar
Hirazi Blue
Administrator
Posts: 4916
Joined: 04 Jun 2009, 12:15

Re: Cycles for Softimage

Post by Hirazi Blue » 11 Oct 2017, 11:49

Aha. Thanks! ;)

Edit: why does the wink-smilie not work anymore? =((
...

User avatar
rray
Moderator
Posts: 1482
Joined: 26 Sep 2009, 15:51
Location: Bonn, Germany
Contact:

Re: Cycles for Softimage

Post by rray » 11 Oct 2017, 11:59

Ow! that's not right. Added to my todo list.

__
I think it's fixed issue was that ;) ; ) is substring of ; ; ) which is 9) which I just changed into 9 ) 8-x
Softimage Resources section (formerly known as rray.de/xsi) updated Oct 01 2017

jonmoore
Posts: 96
Joined: 30 Jul 2016, 18:18

Re: Cycles for Softimage

Post by jonmoore » 12 Oct 2017, 14:44

Has 1.4 been fixed yet or is it best to install 1.3?

Shekn
Posts: 23
Joined: 30 Dec 2016, 20:18

Re: Cycles for Softimage

Post by Shekn » 12 Oct 2017, 15:59

I need more time to fix 1.4. Use 1.3 if it works correctly. Direct link: https://ssoftadd.github.io/download/Syc ... 1.xsiaddon

jonmoore
Posts: 96
Joined: 30 Jul 2016, 18:18

Re: Cycles for Softimage

Post by jonmoore » 12 Oct 2017, 16:16

Shekn wrote:
12 Oct 2017, 15:59
I need more time to fix 1.4. Use 1.3 if it works correctly. Direct link: https://ssoftadd.github.io/download/Syc ... 1.xsiaddon
Thanks for info. I'll probably wait for the fix as I already use Redshift and I was specifically looking to compare the GPU capabilities of Cycles (I've had a play with the C4D version and it's particularly useful with particles; which was to be expected, seeing as it's a partner product to X-Particles, but the engine is still Cycles).

Fantastic work so far. Pretty certain you've brought a fresh boost of inspiration to a number of XSI artists.

User avatar
Draise
Posts: 751
Joined: 09 Oct 2012, 20:48
Skype: ondraise
Location: Colombia

Re: Cycles for Softimage

Post by Draise » 13 Oct 2017, 00:41

Shekn wrote:
12 Oct 2017, 15:59
I need more time to fix 1.4. Use 1.3 if it works correctly. Direct link: https://ssoftadd.github.io/download/Syc ... 1.xsiaddon
Thanks for doing this. You should be able to take all the time you need.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests