best settings for rendering toon shader and toon ink?

Discussions regarding Materials, Material-Compounds or Shaders, etc.
cloverclover2
Posts: 2
Joined: 10 Jul 2016, 22:19

best settings for rendering toon shader and toon ink?

Post by cloverclover2 » 19 Jul 2016, 06:23

I have problems rendering the Toon Shader and Toon Ink. Someone with experience using them know what are the best settings for rendering them?

User avatar
Hirazi Blue
Administrator
Posts: 4918
Joined: 04 Jun 2009, 12:15

Re: best settings for rendering toon shader and toon ink?

Post by Hirazi Blue » 19 Jul 2016, 12:35

What kind of problems are you experiencing? :-s
...

julius
Posts: 248
Joined: 12 Jun 2009, 10:56

Re: best settings for rendering toon shader and toon ink?

Post by julius » 19 Jul 2016, 15:40

Can help you too if you share more details.

cloverclover2
Posts: 2
Joined: 10 Jul 2016, 22:19

Re: best settings for rendering toon shader and toon ink?

Post by cloverclover2 » 20 Jul 2016, 06:05

Hi! Thank you a lot for answering!
This is my first time trying to use this shaders so i'm sorry if my explanation isn't very good!
When i render some of the ink lines in the pictures look very fuzzy, and i figured that maybe it have to put specific rendering settings apart from playing with the shader values? I was using lines with a sampling value of 1 to 2, so i think it's weird lines get distorted.

i was following this guide http://softimage.wiki.softimage.com/xsi ... m#Rfl40771

Newcomer (<20 posts) alert: please use the URL tags - HB

User avatar
Rork
Posts: 1301
Joined: 09 Jul 2009, 08:59
Location: Close to The Hague, Netherlands

Re: best settings for rendering toon shader and toon ink?

Post by Rork » 20 Jul 2016, 10:32

I just finished a small project that included some additional toon rendering for the outlines, but didn't experience any issues.
Not even after -not- using MR for many years ;)

Just be sure not to forget the settings in the camera shader, in addition to the render settings themselves.
If all fails, just render the toon outlines separate in a pass, and crank up all values higher than normal.

Maybe you can post some pictures to show the issue, and share the settings?

rob
SI UI tutorials: Toolbar http://goo.gl/iYOL0l | Custom Layout http://goo.gl/6iP5xQ | RenderManager View http://goo.gl/b4ZkjQ