PolyMesh Duplicator v1.2.1

Plugins linking to this thread: (hide)

PolyMesh DuplicatorAuthor: Nassos Yiannopoulos
V1.2.1 Nassos' recreation of Guillaume Laforge's addon (see video). Creates multiple procedural copies of a mesh which can be accessed from an ICE tree. Just like Houdini's Copy/Duplicate SOP. See video tutorial on vimeo, and for more details see the si-community discussion link.

local backup: PolyMeshDuplicator1.2.1.zip

User avatar
wireframex
Posts: 204
Joined: 08 Jun 2009, 23:02
Location: Near Paris

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by wireframex » 14 Nov 2009, 13:48

In fact it did'nt works at all, if I want to use it it tells me :

Unspecified failure
"without mastery, power is nothing" - Softimage Addict User

nassosy
Posts: 81
Joined: 02 Oct 2009, 23:50
Location: Greece
Contact:

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by nassosy » 14 Nov 2009, 13:53

could you post the whole line of the error?
it usually prints the line number of the file where it encountered the error

nassosy
Posts: 81
Joined: 02 Oct 2009, 23:50
Location: Greece
Contact:

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by nassosy » 14 Nov 2009, 13:56

It either couldn't load the plugin,
or couldn't load the ICE compound.

in the later case, open the ICE tree
open the Preset Manager and update the list
by pressing the recycle button

User avatar
wireframex
Posts: 204
Joined: 08 Jun 2009, 23:02
Location: Near Paris

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by wireframex » 14 Nov 2009, 13:57

Sorry nothing more and nothing in the scriptlog file ...
"without mastery, power is nothing" - Softimage Addict User

User avatar
wireframex
Posts: 204
Joined: 08 Jun 2009, 23:02
Location: Near Paris

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by wireframex » 14 Nov 2009, 13:58

nassosy wrote:It either couldn't load the plugin,
or couldn't load the ICE compound.

in the later case, open the ICE tree
open the Preset Manager and update the list
by pressing the recycle button
ok I have a look to this
"without mastery, power is nothing" - Softimage Addict User

nassosy
Posts: 81
Joined: 02 Oct 2009, 23:50
Location: Greece
Contact:

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by nassosy » 14 Nov 2009, 14:02

or the previous line?

error messages usually look like this:
' ERROR : 21000 - Unspecified failure - [line 90 in C:\users\Administrator\Softimage\XSI_7.01\Addons\PolyMeshDuplicator\Application\Plugins\ApplyPolyMeshDuplicator.vbs]
' ERROR : 21000-CUST-ApplyPolyMeshDuplicator - Unspecified failure

User avatar
wireframex
Posts: 204
Joined: 08 Jun 2009, 23:02
Location: Near Paris

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by wireframex » 14 Nov 2009, 14:22

I don't have this sort of error message ...

After some unspecified failure the compound loaded :

Image

Phil

EDIT : be back after lunch ...
"without mastery, power is nothing" - Softimage Addict User

nassosy
Posts: 81
Joined: 02 Oct 2009, 23:50
Location: Greece
Contact:

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by nassosy » 14 Nov 2009, 14:25

it works then

User avatar
wireframex
Posts: 204
Joined: 08 Jun 2009, 23:02
Location: Near Paris

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by wireframex » 14 Nov 2009, 15:15

In fact :

1) Install the xxx.xsiaddon file
2) delete the x32 or x64 dll depends of the software u use
3) now enjoy :D

Thanks a lot

Phil

EDIT : Don't know why I had pb with the unspecified failure :-\
"without mastery, power is nothing" - Softimage Addict User

nassosy
Posts: 81
Joined: 02 Oct 2009, 23:50
Location: Greece
Contact:

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by nassosy » 14 Nov 2009, 15:18

The whole point of me asking you so many questions
was to see if it works WITHOUT having to delete anything

well, does it? (even if it gives you error messages)

User avatar
wireframex
Posts: 204
Joined: 08 Jun 2009, 23:02
Location: Near Paris

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by wireframex » 14 Nov 2009, 15:42

Like I told you before :

I need to remove PolyMeshDuplicator.x86.dll
from : c:\Users\xxxxxxx\Softimage\XSI_7.01\Addons\PolyMeshDuplicator\Application\Plugins\

If not it doesn't work at all

Phil
"without mastery, power is nothing" - Softimage Addict User

nassosy
Posts: 81
Joined: 02 Oct 2009, 23:50
Location: Greece
Contact:

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by nassosy » 14 Nov 2009, 15:46

So be it then.
In my XSI 7.01 x64 winXP, it works without problems though.

User avatar
wireframex
Posts: 204
Joined: 08 Jun 2009, 23:02
Location: Near Paris

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by wireframex » 14 Nov 2009, 15:59

I'm waiting for the 2010 upgrade.

I will post here if I had the same pb. Maybe windows 7 x64 produce some pb with XSI 7.01 x64 and x32.dll
"without mastery, power is nothing" - Softimage Addict User

User avatar
wireframex
Posts: 204
Joined: 08 Jun 2009, 23:02
Location: Near Paris

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by wireframex » 15 Nov 2009, 00:15

Still Playing with PolyMeshDuplicator :)

I don't understand why a big object is created from the original object who is duplicated ?

How to remove it ?

Here the big sphere is attached to the sphere_copies

Image

Phil
"without mastery, power is nothing" - Softimage Addict User

nassosy
Posts: 81
Joined: 02 Oct 2009, 23:50
Location: Greece
Contact:

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by nassosy » 15 Nov 2009, 00:23

Each duplicate uses the SRT/Transform matrix of the particle whose ID matches its CopyID
If no particle exists, the SRT of the duplicate is random/undefined (you will usually get garbage).

So always make sure there are as many particles as duplicates
When the # of (born) Particles >= # of Duplicates, the large object will disappear

nassosy
Posts: 81
Joined: 02 Oct 2009, 23:50
Location: Greece
Contact:

Re: PolyMesh Duplicator v1.1

Post by nassosy » 15 Nov 2009, 00:26

You can always use Particle instancing instead of PolyMeshDuplicator ;)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest