Random Material ID per Copy: Error - FIXED

Discussions about SOFTIMAGEs© Interactive Creative Environment©
User avatar
Draise
Posts: 780
Joined: 09 Oct 2012, 20:48
Skype: ondraise
Location: Colombia

Random Material ID per Copy: Error - FIXED

Post by Draise » 15 Feb 2017, 04:10

I have followed a Pluralsight tutorial on making a procedural stairway using the Create Copy from Polygon compound.

So far so good. Managed to make an awesome pinecone from it... but...

Now I have Set Material Library into an empty mesh to make a container for my materials - now I get it, set that array to self.Materials. Now I want to apply the materials randomly per copy, using the Random Material ID per Copy.. but I get random polygons with the random materials.

I've followed the ICE tree tree forrest tutorial on the Softimage Autodesk youtube channel - with no erros.. but I can't get it to work with my compound.

Any help? Where did I go wrong?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Draise on 15 Feb 2017, 14:55, edited 1 time in total.

User avatar
Draise
Posts: 780
Joined: 09 Oct 2012, 20:48
Skype: ondraise
Location: Colombia

Re: Random Material ID per Copy - error

Post by Draise » 15 Feb 2017, 04:45

Ok, it seems I found a fix.. where... I added some triangles on the troubled copy mesh.. and that seemed to fix the polygon index order.

Triangulation didn't fix it, but some geometry modifications did.

I couldn't remember how to change that around according to the autotriangulation SI seems to do or something.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.